Profiel

Innovatie: Nieuwe rassen
Het assortiment van Miracle Flowers is een combinatie van veelgevraagde rassen en nieuw veredelde rassen. Innovatie is een belangrijk aspect in de bedrijfsvoering van Miracle Flowers. Een mooier, sterker of bijzonder ras heeft altijd de interesse.

Missie: Kwaliteit staat voorop
Miracle Flowers richt zich op de productie van goede kwaliteitsrassen. "Lisianthus van goede kwaliteit verkoopt zichzelf", aldus Robbert Kester. "De jarenlange ervaring en het goed uitgeruste complex aan de Heenweg zorgen ervoor dat we topkwaliteit kunnen leveren."

Aanvoer standaard met snijbloemenvoedsel
Voor een betere houdbaarheid voegt Miracle Flowers direct na het oogsten standaard snijbloemenvoedsel toe aan de lisianthus. De houdbaarheid wordt hiermee met zo'n zeven dagen verlengd. Miracle Flowers gebruikt hiervoor het middel Floralife clear 300

Milieu: Duurzame glastuinbouw
Groen Label Kas

Miracle Flowers kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf is toegerust om milieuvriendelijk te telen. De kas is gekwalificeerd als Groen Label Kas, dat wil zeggen een tuinbouwbedrijf dat is ingericht voor het bedrijfsmatig telen met een lagere milieubelasting (op het gebied van onder andere energie, voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen) en draagt daarom bij aan een duurzame glastuinbouw.

Milieu Project Sierteelt (MPS)
Miracle Flowers is deelnemer aan het MPS-project. Door nauwkeurige registratie van bijvoorbeeld voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen via de MPS-programma's worden ondernemers gestimuleerd duurzaam ondernemen op het bedrijf te implementeren. Miracle Flowers streeft naar een zo duurzaam mogelijke teelt die bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.